יפה אדניה
"הרגשתי מחויבת להעביר את המסורת לדורות הבאים"
צילום: סמדר אילוטוביץ
"את סודות הבישול של האוכל העיראקי למדתי מאימי עליה השלום כאשר 'לקחתי את המושכות' לידיי בימים שכבר איבדה את כוחותיה", כך מספרת יפה אדניה, תושבת פתח תקווה מזה כ־50 שנה. "החלטתי כי את המסורת הזאת אי אפשר לעצור ושאני מחויבת להעביר אותה הלאה לדורות הבאים במשפחתנו. בכל יום שישי אני מכינה להם את ארוחת הצהריים של אימא, שהם כל כך אוהבים. לאחר פטירתה, התלבטנו בעלי ואני רבות לגבי הדרך המכובדת והטובה ביותר להנציח את זכרה, עד אשר נולד במוחי הרעיון לערוך סדנאות בישול עיראקי. כי הרי המטבח היה "קודש הקודשים" של אימא, ושמה הלך לפניה כאישה טובה ובשלנית מעולה. באחד הימים בעבודתי, החלטתי לתת את ארוחת הצהריים שהבאתי עימי לאימה של חברתי, אישה חולה ממוצא עיראקי. חברתי סיפרה לי שאימה מתגעגעת לאוכל עיראקי, וכי התרגשה מאוד מהארוחה. היא ממש הרגישה את אותו הטעם הביתי שאליו היא כל כך רגילה". הפידבק המרגש הוביל את יפה ליזום סדנאות בישול. "בדרך זו אני גם דואגת לתרום את חלקי לשימור חלק חשוב מהמורשת של העדה הנפלאה הזאת. מאז, כל החברות שמתגעגעות לתבשילים עיראקיים ומעוניינות להעשיר את תפריטי הבישול שלהן מודות לי על כך ומפיצות גם הן את הבשורה בקרב חוג המכרים שלהן. ולי לא נותר אלא להודות לאימי היקרה שגילתה לי את סודות הבישול של המטבח העיראקי".
מטבח עיראקי