top of page

זינה יסקוב

מפעל ההתנדבות של זינה

1.png

כתיבה: שמעון גונן

צילום: קרן-אור רוזנבאום

זינה נולדה בשנת 1955 בעיר מרגלן שבאוזבקיסטן, לזוג הורים ממשפחת יסקוב. לאחר לימודי התיכון זינה בחרה ללמוד חינוך ופדגוגיה באוניברסיטת "אולוקבק" בעיר פרגנה. עם תום לימודיה השתלבה בעבודה כמחנכת כיתה בבית הספר שבו למדה, ולאחר מספר שנים קודמה לתפקיד סגנית מנהלת בית הספר ונבחרה לתפקיד ציבורי במנגנון העירוני בעיר.לזינה נולדו שני ילדים, בת ובן, טרם עלייתה לארץ. בינואר 1990 היא עלתה יחד עם כל משפחתה המורחבת לארץ והשתקעה בעיר רמלה. כבר בשנותיה הראשונות בארץ, עם על כל קשיי הקליטה, זינה שמה דגש על בניית הקרירה שלה ועל התאקלמות משפחתה בארץ.
"עם תחילת גל העלייה לארץ, הרבה עולים נזקקו לליווי והכוונה מול מוסדות העיר והמדינה", מספרת זינה. "עזרה במילוי טפסים, בליווי פיזי למוסדות הממשלה, במיצוי זכויות ובגיוס תרומות לתכולת בתי עולים חדשים. בנוסף היה צורך בגישור פערי התרבות ובהיכרות עם החברה הישראלית בתחומי חינוך, משפחה, תעסוקה וכלכלה".
בעקבות המצב המתואר, זינה החלה בפעילות התנדבותית ענפה שתהפוך למפעל חייה - הן בקהילה הבוכרית בעיר והן למען כלל התושבים. במשך שלוש שנים היא תרגמה לשפה הרוסית טור שבועי בשם "קול רמלה" מתוך המקומון האזורי "השבוע". הטור עסק באקטואליה, בפרסומים ובמידע לתושב, וסייע לגשר על פערי השפה.
בנוסף, זינה לקחה חלק פעיל ומשמעותי בפתיחת העמותה "עולמ"ית" – עולים למען מדינה ישראל. מטרת העמותה הינה שימור התרבות והמורשת של הקהילה ושילובה בחברה הישראלית. העמותה עסקה בסיוע למשפחות קשות יום, בארגון אירועי תרבות ובפתיחת חוגי העשרה ומועדונים לגיל הזהב. מאז העמותה הרחיבה את פעילותה, והיום היא גם מעניקה מלגות לסטודנטים ולתלמידים מתנדבים מצטיינים ומסייעת למשפחות ולתושבי רמלה. העמותה משתפת פעולה עם ארגונים אחרים כמו קונגרס יהודי בוכרה העולמי ומועדון "רוטרי", בו זינה חברה משנת 2015 ואף כיהנה כנשיאה פעמיים.
תרומתה של זינה לרמלה אינה נעצרת כאן. בשנת 2005 זינה נבחרה כחברה למועצת העיר, והייתה בין הנשים הראשונות מהעדה הבוכרית בתפקיד. בהתאם לרקע שלה, הייתה זינה ממונה על תיקי הרווחה והקליטה בעיר. בשנת 2012-2013 כיהנה כסגנית ראש עיריית רמלה. "מעמד האישה הוא נושא שקרוב ללבי", מעידה זינה, "ובכל הזדמנות נהגתי להעלות אותו על סדר היום הציבורי".
בעשור האחרון משמשת זינה כיו"ר עמותת "עול"מית", ופעילה במרכז הגישור של רמלה במסגרת פורום דיאלוג קהילתי רב תרבותי. הפורום זכה בשנת 2023 בפרס ירושלים לאחדות תשפ"ג, במעמד כבוד הנשיא יצחק הרצוג. על היוזמה והביצוע של זינה בכלל המיזמים במועדון "רוטרי", ביניהם גיוס תרומות וקידום נוער וצעירים, קיבלה מארגון "רוטרי" הבינלאומי אות "עמית פול האריס".
לצד כל הפעילות ההתנדבותית הענפה במשך חייה בארץ, זינה היא גם אשת משפחה. היא אימא לשני ילדים וסבתא לשישה נכדים ושני נינים, כולם מתגוררים בעיר. את ילדיה ונכדיה היא ממשיכה לחנך להתנדבות ועשייה ציבורית. "משימת חיי הינה חיזוק חיי הקהילה בחברה הישראלית", מסכמת זינה יסקוב - מחנכת, מתנדבת ואשת ציבור.

"משימת חיי הינה חיזוק חיי הקהילה בחברה הישראלית"

זינה יסקוב

creators
Gold logo.png
bottom of page