top of page

ד"ר אמנון בן דרור

לפנים משורת הדין

1.png

כתיבה וצילום: לירון שיינקמן

"היינו מאושרים, הייתה תחושה של משפחה וקהילה"

ד"ר אמנון בן דרור

ד"ר אמנון בן דרור נולד בבגדד בשנת 1948. בשנת 1951 הוא ומשפחתו עלו ארצה ושוכנו באוהלים במעברת קרית אונו. לאחר כשנה המשפחה עברה לצריף וכעבור מספר שנים לבית בשכונת רסקו.
"היינו עניים, אבל כולם היו ככה, והיינו מאושרים", מספר אמנון. "דלתות הבתים היו פתוחות. אנחנו הילדים היינו משחקים בשבילים, כולם הכירו אחד את השני ועזרו אחד לשני. הייתה תחושה של משפחה וקהילה". אמנון מוסיף ומספר: "הייתה לי עז בשם ג'מילה. הייתי רועה אותה ורוכב עליה כמו על סוס. מהחלב של העז עשינו גבינות".
בגיל 14 אמנון אובחן כתלמיד מחונן ונשלח לפנימיית "כרמית בויאר" בעין כרם, למשך 4 שנים. "זו הייתה תקופה נפלאה שבה חינכו אותי ולא רק לימדו. ציונות, אהבת מולדת, חיבור לטבע ועוד". בשנת 1965, בהיותו בן 17, אמנון נשלח לייצג את ישראל במפגשים עם נוער יהודי באנגליה וצרפת. בהגיעו לגיל צבא החל ללמוד לתואר ראשון במשפטים באוניברסיטת תל אביב ולאחריו לתואר שני במשפטים, אותם סיים בהצטיינות. אמנון פתח משרד עו"ד בקראון ולאחר מכן בתל אביב, והפך עד מהרה לאחד מעורכי הדין הבולטים והמובילים בתחום דיני המשפחה.
בשנת 2005 אמנון הוסמך בפלורידה כד"ר למשפטים ולאחר שובו כתב ארבעה ספרי משפט בתחום דיני המשפחה וכן 3 רומנים ספרותיים, שהכניסו אותו ל-"אגודת הסופרים העבריים בישראל". במהלך השנים הוביל אמנון מהלכים משפטיים תקדימיים רבים בתחום דיני המשפחה, ואחד מהישגיו המקצועיים הוא בג"צ שהוגש על ידו בשנת 1994 להתרת פונדקאות, אשר הוביל בהמשך לחקיקת חוק הפונדקאות.
במקביל לעיסוקו כעו"ד מוביל, אמנון עסק גם בפעילות ציבורית ענפה בלשכת עוה"ד, ובשנת 1990 החל גם בקריירה פוליטית בקרית אונו. הוא התמודד לתפקיד ראש העיר וכיהן במשך שתי קדנציות כממלא מקום ראש העיר. גם לאחר סיום הקדנציות הללו אמנון המשיך בפעילות הציבורית, וכיום הוא פועל למען הקמת בית העם ובית יד לבנים בבניין המועצה הישן.
אמנון נשוי משך 54 שנים לעדינה, ילידת קרית אונו, ולהם 4 ילדים ו-10 נכדים.

creators
Gold logo.png
bottom of page