
יוחאי חן
ההמצאות של יוחאי

צילום: קובי סמרנו
״את השאלה ׳מי לימד אותך׳ אני לא אוהב,״ אומר יוחאי חן. ״כשאני מלמד את הילד שלי לעשות פלסטלינה, למחרת הוא לוקח עוד משהו מהמגירה ומשלב את זה, וביום הבא משלב עוד משהו. אז אני לימדתי אותו? לא. רק את השיעור הראשוני, ומשם הוא התפתח בעצמו. אהבתי לעזור לאמא שלי מתוך סקרנות ומשיכה לניחוחות שעלו מהמטבח, והיא שיתפה אותי ונתנה לי משימות. האהבה לבישול התחילה משם, והמשיכה והתפתחה עם הבחירות שעשיתי והטעמים הנוספים שרכשתי״. בגיל 15 החל יוחאי לעבוד במסעדה, ולאט לאט פילס את דרכו לסוגים שונים של מטבחים, וצבר ידע שאיתו הוא אוהב להמציא מנות חדשות, ולשלב את הטעמים שבא איתם מבית עם אלה שאסף לאורך הדרך.
יוחאי בן 42, אבא לשישה ילדים, וגדל בעכו בבית עם מטבח מגוון, לאמא מרוקאית ואבא טוניסאי. אביו ז״ל היה ימאי בצעירותו, ועבור יוחאי הטעם של עכו שלוב בטעמי האוכל המסורתי של ההורים וזכרונות הילדות בעיר שעל הים.

גלילת חציל ברוטב אוריינטלי