top of page
איור תל אביב רקע שקוף.webp

גיל קאופמן אור

החיים עוד לפנייה

1.png

ניצן רק

צילום: איתי ליפשיץ

כתיבה:

כשגיל קאופמן אור (28) הייתה ילדה, היא לא ראתה סביבה שום ייצוג להט"בי והמחשבות על זהותה המינית הלחיצו אותה. היא העבירה את רוב שנות נעוריה בהסתרה של זהותה המינית, גם מעצמה. היא ידעה שמי ששונה בנוף עשוי להיפגע ולהידחות על ידי הסביבה - ולא רצתה למצוא את עצמה במצב כזה.בגיל 20 אזרה אומץ ויצאה מהארון בפני משפחתה. הוריה שמחו על שאימצה את זהותה בגיל צעיר וכי כעת כשלא מסתירה יותר את מי שהיא. "כל החיים לפנייך" אמרו לה והזכירו לה שהיא צריכה לחיות את חייה כרצונה, "העיקר שתהיי מאושרת" היא נזכרת.
גיל לא יכלה לדמיין בתור נערה שיש אפשרות לחיות חיים גאים וטובים, היא מספרת "אם הייתי יכולה לדבר עם גיל מהתיכון הייתי אומרת לה - תהיי סבלנית והתקופה הזאת תעבור, תסיימי את התיכון והכל יראה אחרת, בתיכון קשה להבין שיש עולם שלם בחוץ. מאז יצאו מהארון גם אחותה ואחיה - והיא מתארת את הוריה בתור "הגאים בעולם". גיל נשואה באושר לבת זוגתה, ובמסגרת עבודתה גם מעבירה סדנאות והרצאות לבני נוער בנושאי דימוי גוף חיובי והתפתחות אישית במטרה לעזור להם להרגיש טוב יותר עם עצמם. היא מקווה כי עלייה במודעות לקהילה הגאה ובייצוג הלהט"בים בטלוויזיה יקל על חווית הנעורים הגאה כיום. "לכל אחד ואחת מגיע לחיות את החיים שלהם בצורה הכי אותנטית שיכולה להיות. אני מייחלת לעולם שבו זה יקרה - גם מבחינה חוקתית וגם מבחינה חברתית. זה משהו שמאוד חשוב לי ואני מנסה לפעול בגזרה הפרטית שלי למען זה בכל דרך אפשרית".

Here is a teaser

תהליך בניית התערוכה היה מיוחד ומרגש. לאורך הקורס התעמקנו בנושאים וסוגיות שמלווים את התמודדות הקהילה, כל זאת הכין אותי לשיחה עם גיל. מתוך שיחה אמיתית, כנה ופתוחה הצלחתי להתחבר לעומק המורכבות הכרוכה במסע של נערים ונערות גאים, במאבק ברצון להיות כמו כולם ובקושי להבין בגיל ההתבגרות שיש לנו את היכולת להיות מי שאנחנו. אני מאמינה שבגיל בו את.ה לומד.ת להכיר את עצמך ולבנות את הזהות שלך יש חשיבות עצומה לסביבה תומכת בבית ובתוך בית הספר. יש צורך בקול שאומר – זה בסדר להיות מי שאת.ה, נאהב אותך בכל מצב.

ניצן רק

creators
Gold logo.png
bottom of page