top of page

שלום אשואל

נשיא של כבוד

1.png

כתיבה: יהודית מור

צילום: דינה שנן רמות

"שלום הוא מופת להתנדבות קהילתית ערכית"

שלום אשואל

שלום אשואל – כשמו כן הוא. רודף שלום, שוחר צדק ואוהב אדם. הוא טווה את סיפורו במארג עדין, תפר אחר תפר, וצבעי חייו פורצים מתיאוריו הסוחפים והמעניינים.
שלום נולד בתימן ב-1936, לאביו הצורף ולאם שסייעה לאב במלאכת הצורפות. היה ילד סקרן וצמא דעת, שלמד ב"חדר" תנ"ך, ארמית וערבית. לדבריו, בגיל 7 כבר היה 'שליח ציבור' וקרא כבוגר את פרשת השבוע. "הייתי כמו הגברים" הוא אומר. שלום מספר שב"חדר" בו למד השתמשו המלמדים בשוט כדרך חינוך מקובלת. "אבל אני לא חטפתי" הוא אומר. כשהיה בן 7 התייתם מאביו, ובבית נותרה האם עם 4 האחים. האם למדה כדרות כדי לפרנס את ילדיה.
כשהיה בן 9 "הלכנו" כדבריו לארץ ברגל, מצנעא לעדן במשך שלושה חודשים, ומעדן הגיעו ארצה בטיסה במבצע "מרבד הקסמים". המחנה הבריטי בעין שמר היה תחנתה הראשונה של המשפחה בארץ. "שיכנו אותנו באוהלים שלא עמדו בפגעי מזג האוויר". אחרי שנה שיכנה אותם הסוכנות היהודית באוהלים בטבריה, ולאחר כשנה הועברו לפחון שבחורף שרר בו קור נוראי ובקיץ חום לוהט. כעבור 9 חודשים הועברו למבנה.
בגיל 11 החל שלום את לימודיו בקיבוץ בית זרע במסגרת "עליית הנוער". הוא שהה בקיבוץ במשך 5 שנים. שלום למד משעות הבוקר ועד לשעות הצהריים, ובשעות אחר הצהריים למד את מקצוע המסגרות. בהמשך נשלח שלום לכפר הילדים והנוער "הדסים" ובו המשיך את לימודי המסגרות.
תחנתו הבאה הייתה בקיבוץ דגניה ב', שם עסק במשך מספר חודשים במסגרות עד לגיוסו לצה"ל ב-1956. הוא שירת בתפקידים רבים ומגוונים. בנוסף סייע לחיילים שהתקשו להסתגל ולהשתלב במסגרת הצבאית, ועשה למענם את המרב והמיטב כדי שיוכלו להשלים את שירותם הצבאי. חלקם אף הוחתמו לשירות קבע. שלום השתחרר ב-1986 בדרגת סגן אלוף, לאחר שירות של כ-30 שנה, ולאחר שחרורו מצה"ל הוא ניהל את בית הדפוס של השליש שלו.
ב-1969 הגיע לקרית אונו עם רעייתו מזל ו-3 ילדים. ילדו הרביעי נולד בקרית אונו.
ב-1986 הוצע לו לנהל את עמותת בית הליכות עם ישראל, ולאחר מכן את מכון מש"ה לחקר משנת הרמב"ם. כחבר ועד העמותה במכון מש"ה הוא הרוח החיה מאחורי כל הפעילויות המתקיימות במכון.
שלום משמש גבאי בבית הכנסת "צעירי ישראל" שהפך להיות ביתו השני, ואף הוכתר כ"נשיא כבוד לכל החיים" ע"י באי בית הכנסת. הוא דאג לתרומות, חלקן למשפחות נזקקות, הכין ילדים לבר-מצווה, עזר בקליטת עולים ושימש אוזן קשבת וסבלנית לכל מי שנזקק למילה טובה ולעצה מנחה. הוא מטפל בבעיות טכניות המתגלות בבית הכנסת בהתנדבות ועושה זאת מתוך נכונות מלאה כדי לסייע ככל יכולתו.
שלום תורם ממיטב זמנו למקום ולקהילה במסירות רבה ובאהבה. הוא התנדב למערך פס"ח במסגרת מל"ח בקרית אונו, גייס מתנדבים והקים צוות פינוי חללים לשע"ח. בשנת 2020 נבחר ליקיר העיר קרית אונו על פעילויותיו במגוון תחומים נרחב.
שלום אשואל, איש רב פעלים, מתנדב בנשמתו שעזרה לזולת היא דרך חיים עבורו. אמר עליו הרב רצון ערוסי, מי שהיה הרב הראשי של קרית אונו: "הוא מופת להתנדבות קהילתית שהיא ערכית וחיונית והיא חוסנה ותפארתה של הקהילה. בזכות מתנדבים כאלה ניתן לטפח קהילות מופת".

creators
Gold logo.png
bottom of page