דני ז'יבליק
המשק של דני
כתיבה: אלינור בר
צילום: יוסי מעוז
דני ז׳יבליק, יליד 1953 בכפר תבור, הוא דור רביעי בכפר מצד אימו. סבו מצד האם היה מומחה לטבק, ובכך עסק כשחיה המשפחה בצפת. כשעלו על הקרקע לאדמות כפר תבור עברו לתחומי חקלאות שונים. אביו עלה מרוסיה עם משפחתו כשהיה בן חודש, בשנת 1910. המשפחה התיישבה בכפר תבור, והסב סחר בסוסים עבור הטורקים, ששלטו בארץ. כאן בכפר הכירו הוריו, נישאו והקימו משפחה.
״נולדתי בחקלאות, אבי היה חקלאי שעסק בעיקר בגידול שקדים. אני נכנסתי לתחום, למדתי אותו והמשכתי את דרכו״. בשנות התשעים של המאה הקודמת נשלח דני מטעם משרד החקלאות לסנטיאגו, צי׳לה, ללמוד על ענבי מאכל. שם נחשף לכרמים הצי׳ליאנים ונשבה בקסם הענבים. ״הייתי שם חודש, למדתי הרבה, זה נתן לי דחיפה להמשך העיסוק בתחום״. כשחזר נבחר על ידי משרד החקלאות לבנות סוכה צ׳יליאנית – מבנה לגידול ענבים על עמודים בגובה כשני מטרים. הסוכה של דני ייחודית מסוגה בארץ, והיתרון העיקרי בשיטת גידול זו הוא אספקת אור שמש לאשכולות מכל הכיוונים, 360 מעלות.
לדני שתי בנות, והוא נשוי לסמדר ז׳יבליק. עם השנים הרחיב ופיתח את המשק, וכיום גדלים בו ענבי יין, ענבי מאכל, שקדים, חיטה, תירס לפופקורן ותלתן (אוכל לפרות). הוא נולד לחקלאות, גדל יחד עם המשק, וממשיך את הדרך המשפחתית בחדווה.
״נולדתי בחקלאות, והמשכתי את דרכו של אבי״